AI roboten Benjamin skriver filmmanus


Artificiell intelligens återfinnas inom allt fler områden och nu även inom filmbranschen. I filmen Zone Out med Thomas Middleditch från Sillicon Valley i huvudrollen har ett AI skrivit manus, redigerat och klippt filmen.

AI:et som har döpt sig själv till Benjamin skapade filmen på 48 timmar genom att pussla ihop tusentals timar video från gamla filmer tillsammans minspel, manus och röster från skådespelare som agerade framför grönskärm.

Bakom filmen står filmregissören Oscar Sharp och Ross Goodwin, Kreativ ingenjör på Google som gjorde filmen inför London Sci-fi film festival. Duon har medverkade på festivalen 2016 med filmen Sunspring där Thomas Middleditch från Sillicon Valley spelade huvudrollen. I Sunspring hade Benjamin skrivit hela manuset till filmen men i årets upplaga så går de ett steg längre.

I filmen Zone Out har Benjamin skrivit hela manuset och använt sig av ansiktsbytes- och röstgenererande teknik för matcha manuset med scenerna från de gamla filmerna.

Resultatet kommer sannolikt inte få en Oscar men den korta filmen på drygt fem minuter är helt klart sevärd med tanke på att det är ett AI som har gjort hela filmen.

 


Läs mer